Fagseminar for oppalere og rugeeggprodusenter tilknyttet Hå Rugeri AS

2.-4. februar arrangerte Hå Rugeri fagseminar for sine oppalere og rugeeggprodusenter. Seminaret ble holdt som et 2-dagers båtcruise ombord i Color Magic, tur/retur Oslo – Kiel.

Vi la opp til et godt og lærerikt faglig program, kombinert med en sosial ramme.

Seminaret startet med konsernsjef i Nortura, Arne Kristian Kolberg og styreleder i Hå Rugeri AS, Egil Olsvik. De ga deltakerne et godt innblikk i kyllingmakedet, og hvordan Nortura og Hå Rugeri AS har sine roller og posisjoner i dette markedet. Neste post på programmet var Tanja Bø Uggerud, som driver «Raus ledelse». Tanjas tema var «Ulikheter som styrke». På en fengende og morsom måte fikk hun oss til å tenke over hvordan vi kan se styrkene i at vi er forskjellige mennesker.

Da vi fikk kastet loss, startet selve den faglige delen som gikk på stell og styring av foreldredyr til slaktekylling. Hvordan løfte kvaliteten i alle ledd i verdikjeden, var satt som hovedtema disse dagene. Vi fikk flere inspirerende og lærerike innlegg om temaet fra foredragsholdere fra inn- og utland. Aviagen UK var representert med Glenn Bushell og Niamh Molloy. Fra Sverige og Aviagen SweChick var Thomas Carlson med. Etter en lang dag, avsluttet vi med en god middag i en av skipets flotte restauranter.

Fredagen startet med et kort besøk i på tysk jord i Kiel, før fagprogrammets andre dag. Keilih N Hagen fra FKRA, ga oss et innblikk i optimering og produksjon av kraftfôr. Deretter var det tid for «talkshow». Konsulent Bjørn Gunnar Stalsberg ledet denne seansen i reneste Skavlan-stil. Gjester i talkshowet var Siri Kullerud og Jan Snipen fra Kullerud Gård, i tillegg til Thomas Carlson fra Aviagen SweChick.

Når fagdelen var oppsummert, var det tid for et flott musikkshow, før oppsummeringen fortsatte ut i de små timer. Ved ankomst i Oslo lørdag var alle enige om at vi hadde hatt noen travle, men lærerike og sosiale dager sammen.

  tilbake